Κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας απέκλεισε σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης υποστηρίζοντας πως «οι διαφορές μας είναι τόσο μεγάλες, που μία συγκυβέρνηση θα οδηγούσε σε πολιτικές τερατογενέσεις».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις υπουργών και βουλευτών της ΝΔ περί ενδεχόμενης συνεργασίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την εκτίμηση πως «επί της ουσίας δεν πιστεύουν καθόλου σε αυτό το σενάριο» και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ είναι σε τροχιά αποδρομής».

Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι πρέπει «να μπει οριστικά στο ντουλάπι η εμφυλιοπολεμικού τύπου αντιπαράθεση που συχνά τροφοδοτείται και θυμίζει δεκαετία του ‘50».

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο για συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο πρωθυπουργός αρνείται ακόμη και να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου, είναι γεγονός ότι αυτό αποτελεί είδηση. Δείχνει μια στρατηγική αμηχανία που υπάρχει στο χώρο της ΝΔ μετά την καθαρή ήττα της στις Ευρωεκλογές, επί της ουσίας όμως δεν πιστεύουν καθόλου σε αυτό το σενάριο», είπε μεταξύ άλλων.

Και υπογράμμισε: «Χρωστούμε να κυβερνήσουμε τον τόπο, αν ο λαός μας δώσει την εντολή, με τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες, είτε είμαστε αυτοδύναμοι, είτε όχι, πάντα με βάση το πρόγραμμά μας. Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κυβέρνηση, είτε με συμμετοχή, είτε με στήριξη, είτε με ανοχή. Αν μας δώσει την εντολή ο λαός να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία για νέα κυβέρνηση, ασφαλώς δεν θα την γυρίσουμε πίσω, θα την αξιοποιήσουμε».