Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα,Πήτερ Σουφ, σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στην έδρα της Περιφέρειας, δήλωσε πως:

«Η Ελλάδα δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης από την κρίση και έχει τις προϋποθέσεις να γίνει ανταγωνιστική οικονομία λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία, εκμεταλλευόμενη το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει».

Έκανε δε λόγο για τις κοινές προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, με επίκεντρο το έντονο ενδιαφέρον για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες της αναπτυξιακής στρατηγικής για την Περιφέρεια με κυρίαρχους τον τομέα του τουρισμού, την αγροτική παραγωγή, τις εξαγωγές και το διαμετακομιστικό εμπόριο.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι υπήρξε συμφωνία για τη συνεργασία της γερμανικής Πρεσβείας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την τόνωση των εξαγωγών των προϊόντων της μακεδονικής γης στις αγορές της Γερμανίας.

«Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κατά την οποία θα διευκρινιστούν οι όροι της συγκεκριμένης συνεργασίας» πρόσθεσε.