Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μιλά στο «Κόκκινο» για τις προτάσεις και τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της φορολογίας και των χρεών προς το Δημόσιο.

«Σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων υπερφορολογείται και αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη προς την εφορία ενώ υπάρχουν και οι λίγοι που απολαμβάνουν ένα πάρτι φοροασυλίας» δήλωσε στο Κόκκινο ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα χρέη προς το Δημόσιο προέταξε την ανάγκη λήψης τριών άμεσων δράσεων «μέχρι την άμεση αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος».

Την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ με παράλληλο πάγωμα των δόσεων και των κατασχέσεων για τους ανθρώπους με αυτό το εισόδημα.

Τη σύνδεση της μηνιαίας δόσης που πληρώνει οποιοσδήποτε με το εισόδημά του αν αυτό ξεπερνά τα 751 με παράλληλο πάγωμα των υπόλοιπων χρεών χωρίς προσαυξήσεις προς την εφορία.

Τέλος μίλησε για την εφαρμογή του μέτρου της κυκλοφορίας του χρέους των επιχειρήσεων και το άνοιγμα ενός λογαριασμού με τα χρέη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Τόνισε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μια δίκαιη φορολόγηση με πολλές κλίμακες που ανεβαίνουν όσο αυξάνεται το εισόδημα των πολιτών.