Έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το διάστημα των γιορτών απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καλώντας όλους να μην  χαλαρώσουν τις γιορτινές ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε περαιτέρω μείωση σε νέα κρούσματα κορονοϊού, εισαγωγές και διασωληνωμένους, ωστόσο στη Δυτική Αττική και την Κοζάνη το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό, σημείωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όλοι έχουμε κουραστεί από τη καραντίνα, αλλά να μην αφήσουμε μια συνάντηση λίγων ωρών να καταστρέψει τη ζωή μας» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για πειραματισμούς ούτε για λάθη ούτε για ρίσκο. Θέλουμε καθώς θα αρχίσει ο εμβολιασμός να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία» συνέχισε.

Κάλεσε τους πολίτες να περάσουν το πολύ με άλλη μία οικογένεια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο συγχρωτισμός μπορεί να γίνει γιορτή για τον ιό και όχι για μας. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, σημειώνοντας πως προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.