Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, «που αξιώνει συνεννόηση για το πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όχι όμως και για την προεδρία της Δημοκρατίας», εξαπολύει ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο «Έθνος».
«Η κυβέρνηση αντλεί την νομιμοποίησή της από τις βουλευτικές εκλογές που συγκρότησαν την παρούσα Βουλή και παρά τις διαστρεβλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι εν προκειμένω η έννοια της νίκης ή της ήττας δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει μόνο τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και αυτό είναι κάτι που είχαμε επισημάνει όλοι και προεκλογικά», σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Αναφερόμενος στα σενάρια περί ανασχηματισμού, σημειώνει: «Προφανώς όλοι κατανοούμε ότι τα πρόσωπα υλοποιούν πολιτικές, οι πολιτικές έχουν σημασία. Βεβαίως τα πρόσωπα ενδέχεται να σηματοδοτούν αλλαγές στις πολιτικές. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήδη ανέφερε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η κυβέρνηση από εδώ και πέρα. Μείωση της φορολογίας, έμφαση και ένταση στις αναπτυξιακές πολιτικές, ενίσχυση της κοινωνικής προστασία».
Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ακόμη την ανάγκη ενίσχυσης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου με την κατάθεση ρύθμισης για την ποινικοποίηση της αρνήσεως του Ολοκαυτώματος. «Η συγκεκριμένη ρύθμιση» σημειώνει «θα έπρεπε να έχει νομοθετηθεί ακόμη και αυτοτελώς δηλαδή να μην είναι απαραίτητα ενταγμένη στη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία».
Σε ερώτηση αν η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ.Βορίδης παρατηρεί: «Οι δυνάμεις που ήδη έχουν δηλώσει ότι δεν στέργουν σε οποιαδήποτε συνεννόηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, δεν έχουν αρκετό αριθμό βουλευτών ώστε να μπλοκάρουν την εκλογή του. Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι ο κ. Τσίπρας, που αξιώνει συνεννόηση και μάλιστα υψώνοντας προειδοποιητικά το δάκτυλο στον πρωθυπουργό για το θέμα του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και της διαπραγμάτευσης για το χρέος, δηλαδή αξιώνει μία συνεννόηση πέραν των θεσμικών δυνατοτήτων που παρέχει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκεί που το Σύνταγμα αξιώνει και θεσμικά επιβάλλει τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων δηλαδή στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκεί ο κ. Τσίπρας ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο και χρησιμοποιεί τη συνταγματική πρόνοια που επιβάλλει ευρείες συναινέσεις για την επιλογή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας για ετερογενείς πολιτικούς σκοπούς όπως είναι η πρόκληση βουλευτικών εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μια αντιπολίτευση που ενεργεί ευκαιριακά και υποκριτικά, δηλαδή μια μηδενιστική και αναξιόπιστη αντιπολίτευση».