Τα σενάρια που φέρουν τον Γιάννη Σγουρό να είχε συζητήσει ήδη από το καλοκαίρι το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής από τη ΝΔ έχουν βάση – πράγμα που γνωρίζουν καλά και στην Ιπποκράτους, παρά τη σιωπή τους…

Όπως ήδη είχε αποκαλύψει το newsbeast.gr από τα τέλη Ιουλίου, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Σγουρό αλλά χωρίς να τον κατονομάσει, εκείνος είχε συζητήσει με τη Ρηγίλλης και συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά το ενδεχόμενο στήριξής του, διαμηνύοντας παράλληλα στην Ιπποκράτους ότι διαφωνεί με τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και εκφράζοντας την επιθυμία του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην περίπτωση που δεν έπαιρνε το «πράσινο» χρίσμα.

Διακαής πόθος του Γιώργου Παπανδρέου για την Περιφέρεια Αττικής – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbeast.gr ήταν την περίοδο εκείνη η Μαρία Βασιλάκου, αντιπρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας και στέλεχος των «ντόπιων» Οικολόγων, η οποία θα είχε και τη στήριξη της «Δημοκρατικής Αριστεράς», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και στο δήμο της Αθήνας (όπως και έγινε, με υποψήφιο τον Γιώργο Καμίνη). Το deal, όμως, χάλασε επειδή λέγεται ότι η κυρία Βασιλάκου θα προτιμούσε να είναι υποψήφια δήμαρχος της Αθήνας και όχι περιφερειάρχης.

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ εξέτασε άλλες επιλογές, μεταξύ των οποίων και αυτή του κ. Σγουρού. Η ενέργεια της Τίνας Μπιρμπίλη να «κάψει» την υποψηφιότητά της έξω από το Μαξίμου, ύστερα από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό και χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως τον ίδιο ή τους συνεργάτες του, αλλά και η επιλογή του Βασίλη Κικίλια από την πλευρά της ΝΔ, έστρεψαν την Ιπποκράτους στην επιλογή αυτοδιοικητικού στελέχους για την Περιφέρεια Αττικής και ταυτόχρονα έφεραν τον κ. Σγουρό εκ νέου στην… αγκαλιά της Ιπποκράτους.

Εκείνη την περίοδο, άλλωστε, ο πρωθυπουργός δεν είχε ακόμη δώσει πολιτικό χαρακτήρα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και έτσι η υποψηφιότητα του κ. Σγουρού πρόβαλε ως ιδανική, καθώς αφενός ο έτερος μνηστήρας για τη θέση, Γιάννης Μίχας, στράφηκε στη δημαρχία Πειραιά και αφετέρου το ΠΑΣΟΚ γλίτωσε τους κραδασμούς από μια ενδεχόμενη αυτόνομη κάθοδο του κ. Σγουρού ή – πολύ περισσότερο – υποστηριζόμενη από τη ΝΔ.