Για μια «σημαντική και ιστορική πρωτιά» έκανε ο λόγο ο ευρωεβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. «Είναι κάτι που επισημαίνει όλος ο διεθνής Τύπος, μόνο στην Ελλάδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα φιλικά τους ΜΜΕ κάνουν ότι δεν κατάλαβαν», σημείωσε σε συνέντευξή του στον Alpha 9,89.

Και πρόσθεσε: «Κατά τα άλλα, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, είναι ώρα για σοβαρότητα, ενότητα και σκληρή δουλειά, γιατί κι εμείς πρέπει να κάνουμε μεγάλες αλλαγές ώστε να πείσουμε περισσότερο και περισσότερους. Αν βάζαμε έναν τίτλο στο χθεσινό αποτέλεσμα θα ήταν “η κυβέρνηση δε φεύγει αύριο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται”. Και για να έρθει μια ώρα αρχύτερα, χρειάζεται κι εμείς να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι».

«Πρέπει κάποιοι να συνηθίσουν στην ιδέα, τους αρέσει δεν τους αρέσει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα, το οποίο θα παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα στο ορατό μέλλον», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης. «Όσο εμείς δεν πρέπει να καβαλήσουμε το καλάμι, άλλο τόσο και οι αντίπαλοί μας πρέπει να καταλάβουν ότι, αν καλλιεργούν το κλίμα “ΣΥΡΙΖΑ = Καταστροφή”, δεν βλάπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη χώρα και τη δημοκρατία και προσβάλλουν και τον ελληνικό λαό που σε ένα μεγάλο ποσοστό του ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.