Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης υπό το φόβο νέων αγροτικών κινητοποιήσεων συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών όπου του κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα και τις προτάσεις τους «για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη βιωσιμότητα του έλληνα αγρότη».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Κανελλόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών Βαγγέλης Διβάρης, και ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Μόσχος Κορασίδης,.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «είχαμε μια πολύ μεγάλη, θερμή και ουσιαστική κουβέντα με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, ίσως το πιο δυναμικό κομμάτι του αγροτικού κόσμου, γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός χώρος.

Η συντονιστική επιτροπή έκανε την εισήγησή της και καταλήξαμε ότι έχουμε ένα μεγάλο κοινό στόχο να στραφούμε στη παραγωγή και στην ανάπτυξη της χώρας μέσω του αγροτικού τομέα . Να υπερασπίσουμε τα προϊόντα μας, να χτυπήσουμε την ελληνοποίηση των προϊόντων, να κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να κατοχυρώσουμε από αυτή τη χρονιά την ελληνική γεωργία.

Νομίζω ότι σε αυτό το κοινό στόχο, είτε με αντιθέσεις, είτε με συνθέσεις, είτε με κοινές προτάσεις, είτε με διαφορετικές προτάσεις που συντίθεται, είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή διαλόγου που εμείς θα επιλέξουμε για να είμαστε σε καθημερινή επαφή μαζί τους, θα δώσουμε τη μάχη και θα το πετύχουμε».