Χαιρετισμό στο 3o Paris Peace Forum έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Σε όλη την Ευρώπη, η συνεργασία μας πέτυχε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο. Πρόκειται για ένα από τα μοντέλα συνεργασίας που θα πρέπει να ορίσουν το μέλλον μας», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Αν πράγματι έχουμε κάποιες ελπίδες να οικοδομήσουμε μία νέα παγκόσμια τάξη, μετά την έξοδο από αυτή την πανδημία, οφείλουμε να ασπαστούμε τη δύναμη, πρέπει να “αγκαλιάσουμε” τη δύναμη της συλλογικής καινοτομίας: Να επενδύσουμε στον ψηφιακό τομέα, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να στραφούμε σε βιώσιμες λύσεις και σε οικονομίες με υψηλούς μισθούς για το μέλλον μας»

«Δεν μπορούμε πια να περιοριζόμαστε, να καθοδηγούμαστε από στενόμυαλα προσωπικά συμφέροντα ή να παρενοχλούμαστε από κακόβουλα κράτη», σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μπορούν να βρεθούν λύσεις στα πλέον πιεστικά και σύνθετα προβλήματα μέσω της διαμόρφωσης μίας κοινής γραμμής, η οποία, όπως είπε, θα εδράζεται στην αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τον αμοιβαίο σεβασμό και το κράτος δικαίου.

Αναφερόμενος στην μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως μολονότι το 2020 χάσαμε αγαπημένα μας πρόσωπα, χάθηκαν θέσεις εργασίας και οι οικονομίες ανά την υφήλιο είναι σε ύφεση, η δραστηριότητα και η προσφορά των ειδικών, των ιατρών, των νοσηλευτών, των επιστημόνων και όλων όσοι καινοτομούν αποτελεί φορέα ελπίδας.

«Στην Ελλάδα, οι ειδικοί αυτοί μας επέτρεψαν να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά (από την πανδημία), να περιορίσουμε την διάδοση (του ιού) και να έχουμε σταθερά έναν χαμηλό απολογισμό όσον αφορά τους θανάτους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.