Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή».Όπως αναφέρει λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες «δυστυχώς υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα. Και θέλουν να επιστρέψουμε στην κρίση».

Ο πρωθυπουργός λέει ότι ονειρεύονται αποσταθεροποίηση στη χώρα, ενώ σημειώνει πως «δε θα τους περάσει. Ούτε αυτή τη φορά».

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι υπήρξαν αδικίες, κυρίως στο μέτωπο της φορολογίας, αλλά δεσμεύεται πως «βήμα βήμα θα τα διορθώσουμε όλα».

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατάλαβε πως «υπήρχε σχέδιο απομάκρυνσης της χώρας και ακρωτηριασμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε τίποτε απ’ όλα αυτά: «Μην ακούτε, μπλόφα ήταν», μονολογούν και σήμερα… Τίποτε δεν έμαθαν στο μεταξύ. Και με τα ίδια μυαλά, σήμερα, προσπαθούν να επαναφέρουν τη χώρα στον ίδιο κίνδυνο που με τόσους κόπους και τόσες θυσίες αποτρέψαμε… Δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική. Δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία. Δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη, αναφέρει κ Σαμαράς.

Αλλά αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα! Δεν γίναμε Αργεντινή, όπως ήθελαν κάποιοι: Δεν είδαμε τις πόλεις μας να καίγονται. Δεν βουλιάξαμε σε πληθωριστικό νόμισμα. Δεν είδαμε τις τράπεζες να κλείνουν και τις καταθέσεις να εξανεμίζονται μέσα σε ένα βράδυ. Και το σημαντικότερο: Ήδη μέσα σε δύο χρόνια σταθεροποιήσαμε την οικονομία και την κοινωνία, ενώ η Αργεντινή –δώδεκα χρόνια μετά– ακόμα φλέγεται… Και σε λίγα χρόνια θα έχουμε ανακτήσει όσα χάθηκαν μέσα στην κρίση. Ενώ στην Αργεντινή, 12 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, εξακολουθεί η φτωχοποίηση όλης της κοινωνίας… Αυτό αποτρέψαμε! Και κάποιοι θέλουν να μας επιστρέψουν πάλι στον ίδιο κίνδυνο, στον ίδιο εφιάλτη. Στον ίδιο παρονομαστή της μιζέριας… Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

Στις ευρωεκλογές που έρχονται πρέπει να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους… Η αποσταθεροποίηση που ονειρεύονται δεν είναι πλήγμα για την κυβέρνηση. Είναι καίριο πλήγμα για τη χώρα. Δεν θα τους περάσει! Ούτε αυτή τη φορά… » καταλήγει το άρθρο του κ. Σαμαρά.