Για τεράστια προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια, κάνει λόγο η Δέσποινα Κουτσούμπα, υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Συνεργασία», μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Όπως σημειώνει, η Αττική και ακόμα πιο συγκεκριμένα οι λαϊκές περιοχές έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.

Η κ. Κουτσούμπα μιλά για τη φτώχεια, την ανεργία και τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλουν διάφορα κινήματα αλληλεγγύης, προκειμένου να συμβάλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην ανακούφιση ορισμένων προβλημάτων.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής κάνει εκτενή αναφορά στην προεκλογική κίνηση, ειδικά στον Πειραιά, και αναφέρεται «επωνύμως» στη σύγκρουση, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων τα οποία εκφράζονται και μέσα από επίσης συγκεκριμένες υποψηφιότητες. Στο σημείο αυτό, η κ. Κουτσούμπα κατονομάζει τους κ.κ. Μαρινάκη και Μελισσανίδη.

Μιλώντας για το πώς μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών ένας Περιφερειάρχης, η κ. Κουτσούμπα, αναφέρεται στο νομοθετικό πλαίσιο εντός του οποίου καθορίζονται οι αρμοδιότητες του Περιφερειάρχη, επισημαίνει ότι το πλαίσιο αυτό είναι ασφυκτικό, διευκρινίζει τόσο την πηγή προέλευσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, όσο και την κατεύθυνση στην οποία διοχετεύονται τα κονδύλια αυτά, και υπογραμμίζει ότι «εκείνο που είναι αναγκαίο είναι η ανάπτυξη κινημάτων πολιτών, οι οποίοι διεκδικούν και συγκρούονται με την κυβερνητική εξουσία, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις». «Αν θες λύσεις, αναγκαστικά θα συγκρουστείς», επισημαίνει.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, διαχωρίζει -απαντώντας σε άλλη ερώτηση- την «κυβέρνηση» από την «εξουσία» και επαναλαμβάνει ότι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να επεξεργαστεί και να υλοποιήσει λύσεις προς όφελος του λαού, φέροντας ως παραδείγματα την αυτοδιαχειριστική λειτουργία της ΒΙΟΜΕ και της ΕΡΤ.

Η κ. Κουτσούμπα αναφορικά με τη στάση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στον β’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών Εκλογών, λέει ότι η στάση της παράταξης θα καθοριστεί από τα συλλογικά της όργανα.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, λέει ότι η παράταξή της στηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς όπως τονίζει, υπάρχει άλλος δρόμος με διαγραφή του χρέους, το οποίο, όπως λέει, «όλοι παραδέχονται ότι δεν είναι βιώσιμο», ενώ δεν είναι και δημόσιο, αλλά ιδιωτικό, έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την ΕΕ και εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η κ. Κουτσούμπα λέει ότι το πρόγραμμα αυτό, μπορεί να ξεκινήσει από τώρα και δεν βασίζεται στο ποιος θα είναι κυβέρνηση, αλλά αν θα υπάρχει οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που θα στηρίζει το πρόγραμμα αυτό και θα κινείται στην κατεύθυνση υλοποίησής του.