Στη Σοφία Παπαϊωάννου και την εκπομπή του Alpha «360ο», μίλησε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κάνοντας σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως είναι ένα κόμμα καιροσκοπικό και τυχοδιωκτικό.

Για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας:

Εμείς δεν είμαστε με τους πανηγυρισμούς που κάνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή για την έξοδο από την κρίση, την έξοδο στις αγορές, το πρωτογενές πλεόνασμα κλπ. Παρ’ ό, τι δεν καταστροφολογούμε όπως άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα. Εμείς έχουμε στην ανάλυσή μας, ξέρουμε, ότι φτάνοντας στον πάτο της κρίσης κάθε τέτοια οικονομική κρίση κάνει τον κύκλο της, θα υπάρξει κάποια αναζωογόνηση κάποια στιγμή, θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη.
Το 2014 λοιπόν θεωρούμε ότι θα υπάρξει μια σταθεροποίηση της οικονομίας εδώ στην Ελλάδα. Μόνο που θα υπάρξει σταθεροποίηση για το κεφάλαιο, για την ανάπτυξη των μονοπωλιακών ομίλων, των κερδών τους. Δε θα υπάρξει σταθεροποίηση με την έννοια ότι δεν θα παρθούν, για παράδειγμα, άλλα μέτρα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ:

Αν ρωτήσετε κάποιον: «πώς θα χαρακτηρίζατε ένα κόμμα καιροσκοπικό, κάπως τυχοδιωκτικό στην ελληνική κοινωνία;» Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εμείς αυτό βιώνουμε, αυτό συναντάμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, θα σου πει κατευθείαν: «ΣΥΡΙΖΑ». Χωρίς να το σκεφτεί κιόλας. Γιατί αυτό; Γιατί ακριβώς η πολιτική του, οι παλινωδίες του σε πάρα πολλά ζητήματα είναι τέτοιες. Δηλαδή δε μπορεί να λες: «ή ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ», υπονοώντας προφανώς τον Σαμαρά ή την ελληνική κυβέρνηση και να περιγράφεις τη Μέρκελ ως το πρόβλημα των προβλημάτων, ως ένα τέρας στην ηγεσία της Γερμανίας, στην ηγεσία της Ευρώπης, που ευθύνεται για όλα τα κακά της μοίρας, υπονοώντας ότι αν αλλάξει η Μέρκελ και έρθει για παράδειγμα ο Σόιμπλε, ο Σουλτς ο δεν ξέρω πώς τον λένε, ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Αυτό είναι ψέμα, είναι λάθος.

Για τους «ξεπερασμένους» διαχωρισμούς μεταξύ «αριστερών – δεξιών – κεντρώων»:

Εμείς θέλουμε να ενωθεί ο λαός μας σε μια λαϊκή συμμαχία όπου θα πετάξει στην άκρη αυτούς τους κάλπικους, τους ξεπερασμένους, τους δογματικούς χαρακτηρισμούς: «αυτός είναι κομμουνιστής, συνεργάζομαι. Αυτός είναι, ξέρω ‘γω, δεξιός, δε συνεργάζομαι. Αυτός είναι μνημονιακός, δε συνεργάζομαι. Αυτός είναι αντιμνημονιακός…» Ο εργάτης, ο αγρότης, ο επαγγελματίας, ο νέος, η γυναίκα, η λαϊκή οικογένεια, δε μπορούν να ξεχωρίζονται σήμερα, το 2014, με όρους του παρελθόντος. «Αριστερός», «δεξιός», «κεντρώος» ή με γεωγραφικούς διαχωρισμούς, «μνημονιακός», «αντιμνημονιακός». Έχουν κοινά συμφέροντα όλοι αυτοί.

Η εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου «360ο» θα προβληθεί απόψε Τρίτη 13 Μαΐου στις 24:00