Για να γυρίσει σελίδα η Ήπειρος, «που είναι μία από τις φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρώπη», χρειάζεται και αλλαγή πολιτικών προσώπων, επισημαίνει η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης με την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής».

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για έλλειψη συνολικού σχεδιασμού, έως σήμερα, για την περιφέρεια και υπογράμμισε ότι «η Ήπειρος έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία δεν θα αναδείξουμε σε ιλουστρασιόν προγράμματα που την επομένη θα μείνουν στο ράφι, αλλά θα ασχοληθούμε πραγματικά και ουσιαστικά». Για να καμφθεί η ανεργία που καλπάζει στην Ήπειρο, το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο που επεξεργάζεται η παράταξή της, όπως αναφέρει, έχει ως σημαντικούς άξονες, τον πρωτογενή τομέα, την ενέργεια και τον τουρισμό σε άμεση συνάρτηση με την ιστορία και τον πολιτισμό. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, στάθηκε και στην έλλειψη υποδομών για τις μεταφορές, όπως ένα σύγχρονο αεροδρόμιο στα Ιωάννινα, την ημιτελή Ιόνια Οδό, το επαρχιακό οδικό δίκτυο και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η επικεφαλής του συνδυασμού για «Ήπειρος Ανατροπής» χαρακτηρίζει πρωτόγνωρη εμπειρία το οδοιπορικό που κάνει καθημερινά και στους 4 νομούς της Ηπείρου, ενώ εκτιμά πως τα μηνύματα που εισπράττει, θα της δώσουν τη νίκη στη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

Η Όλγα Γεροβασίλη, απευθυνόμενη στους Ηπειρώτες, τονίζει ότι είναι «πολιτικό πρόσταγμα η ανατροπή αυτής της πολιτικής, μιας πολιτικής που καθιστά την Ήπειρο μία από τις φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρώπη».