Τρόπους αντιπολιτευτικής τακτικής αναζητούσε εδώ και αρκετές ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ξεπεράσει τα εσωκομματικά προβλήματα που ταλανίζουν την Κουμουνδούρου.
Αρχικά είχε επιλέξει το ανέβασμα των τόνων στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, ιδίως την τρέχουσα χρονική περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται αλματωδώς, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με τους στενούς συνεργάτες του κρίθηκε ότι το θέμα δεν προσφέρεται εύκολα για κριτική καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Ακολούθως στην κορυφή της ατζέντας τέθηκαν τα ελληνοτουρκικά με τον πρόεδρο του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης να ζητά από την κυβέρνηση να επεκτείνει άμεσα τα χωρικά ύδατα πέριξ της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια.
Το ζήτημα όμως εδώ ήταν πως και εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις οπότε η άσκηση έντονης κριτικής προς το Μέγαρο Μαξίμου θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Θυμίζουμε ότι το μέλος της ΚΕΑ του κόμματος Σωτήρης Βαλντέν με κείμενό του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» έσπευσε να κάνει λόγο για «ανεύθυνη και δημαγωγική τοποθέτηση» όσον αφορά την επέκταση των χωρικών υδάτων κατά την παρούσα συγκυρία.
Οπότε τα ζητήματα οικονομίας κρίθηκε πως ήταν αυτά που προσφέρονται περισσότερο για αντιπολιτευτική κριτική, ιδίως μάλιστα όταν έρχεται στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «αποτελεί ταφόπλακα για την προστασία της πρώτης κατοικίας» καθώς το σχέδιο νόμου «είναι κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των τραπεζών».
Ο τέως πρωθυπουργός έκρινε σκόπιμο να αναλώσει χθες το απόγευμα το ισχυρότερο κοινοβουλευτικό όπλο που διαθέτει, την κατάθεση πρότασης μομφής, στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και μέσω αυτού επί της ουσίας σε ολόκληρη την κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει δικαίωμα να υποβάλλει νέα πρόταση δυσπιστίας εάν δεν παρέλθουν έξι μήνες από την καταψήφιση της προηγούμενης.