Με περιοδείες αρχικά εντός της Αττικής, που πιθανότατα θα ξεκινήσουν από σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά κι επίσημα την προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας εν όψει της αναμέτρησης που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες. 

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος, θα κάνει τουλάχιστον τέσσερις επισκέψεις εντός του λεκανοπεδίου για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Κουμουτσάκου για την περιφέρεια Αττικής.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το «Έθνος», θα κάνει επισκέψεις- αστραπή σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα μεταβεί στα Γιάννενα,  τη Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα και την Τρίπολη ενώ θα κλείσει τον κύκλο των περιοδειών του με την εκλογική του περιφέρεια, τη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εντός της εβδομάδας αρχίζει και η διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ. Στα πρώτα τηλεοπτικά σποτ θα προβάλλονται και συγκριτικά οικονομικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία του 2012, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς, και τα όσα ισχύουν σήμερα. Η συνέχεια θα δοθεί με εικόνες από τις διεθνείς συναντήσεις του πρωθυπουργού και στο τέλος θα προβληθεί έντονα το πολιτικό δίλημμα περί σταθερότητας ή περιπέτειας, μέσα από το οποίο θα ασκείται κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του για το ευρώ, τη δραχμή, το μνημόνιο και το χρέος.

Εκτός από την οικονομία, ο πρωθυπουργός θα προωθήσει και το μείζον θέμα των θεσμικών αλλαγών και την Τετάρτη θα παρουσιάσει μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος.