Έτοιμος για ντιμπέιτ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα «αύριο κιόλας» δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στη Real News της Κυριακής. Ως προς το ενδεχόμενο συνεργασιών του «Ποταμιού», σημειώνει πως το κόμμα δεν έχει σκοπό να γίνει ούτε αριστερό ούτε δεξί δεκανίκι, ενώ επαναλαμβάνει πως με ένα ποσοστό 3%-5% θα πάει σπίτι του…

Στην ερώτηση «Αριστερός ή Κεντρώος», ο επικεφαλής του «Ποταμιού» απαντά: «Το ερώτημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν είναι αν είσαι αριστερός ή δεξιός. Το ερώτημα είναι αν είσαι ικανός ή ανίκανος, διεφθαρμένος ή καθαρός, λαϊκιστής ή ρεαλιστής».

Ο ίδιος επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες για την κρίση στη χώρα και στον Κώστα Καραμανλή και στον Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνοντας πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί «δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν συνεργάστηκαν. Είδαν το τρένο να έρχεται και αντί να συνεννοηθούν, κομπορρημονούσαν λέγοντας «εγώ μόνος θα σώσω τη χώρα». Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είχαν καθίσει στο ίδιο τραπέζι από τότε – άλλωστε, το χρέος δικό τους δημιούργημα ήταν».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας, δηλώνει πως το «Ποτάμι» δεν έχει σκοπό να γίνει ούτε αριστερό ούτε δεξί δεκανίκι, ενώ ως προς τις προϋποθέσεις συνεργασίας διευκρινίζει πως σκοπός δεν είναι να μοιραστούν καρέκλες, αλλά να μοιραστούμε τις ευθύνες και τις λύσεις.

Στόχος του στις επικείμενες ευρωεκλογές είναι το «Ποτάμι» να είναι τρίτο κόμμα, κοντά στα δύο παλιά κόμματα εξουσίας. «Αυτό θα ήταν το καλύτερο για την κοινωνία μας. Αν το Ποτάμι αποτύχει, η προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού της χώρας νομίζω θα πάει πολλά χρόνια πίσω», αναφέρει.

Επαναλαμβάνει ακόμη πως «με ένα 3% ή 5% πας σπίτι σου. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, πολίτες είμαστε που αποφασίσαμε να ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην πολιτική».

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του σε μια δημόσια αντιπαράθεση με τον Σαμαρά και τον Τσίπρα απαντά: «Ντιμπέιτ αύριο κιόλας. Και επειδή τον Σαμαρά δεν τον βλέπω να έρχεται, οργανώστε έναν τετ-α-τετ με τον Τσίπρα και είμαι στη διάθεσή σας. Κανέναν όρο. Ας τα κανονίσει όλα ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ θα είμαι εκεί».

Τέλος, στις κατηγορίες ότι έχει καβαλήσει το καλάμι, απαντάει «εγώ καβαλώ μηχανές και όχι καλάμια».