Στην Σαλαμίνα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στην ομιλία του εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της Γερμανίας και της καγκελαρίου Μέρκελ για την στάση της στην πρόσφατη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες έναντι των αδυνάμων οικονομικά χωρών, ενώ επιτέθηκε και στα δυο μεγάλα κόμματα της χώρας για την στάση τους την ώρα της κρίσης.

Υποστήριξε ότι η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη διαφθοροποιός χώρα της Ευρώπης, μας χρωστάει πολλά, και ότι έχουμε αγοράσει από τη Γερμανία συνοδεύεται από διαφθορά μίζες και υπερκοστολογήσεις ενώ υποστήριξε ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε 2,5 δις. ευρω, από αυτά που έκλεψε η Siemens μόνο.

Ο πρόεδρος του ΛA.Ο.Σ. είπε επίσης ότι η Γερμανία μας χρωστάει, και θέλει να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου των χωρών που είναι σε επιτήρηση κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο. Τέλος αναφερόμενος προσωπικά στην καγκελάριο Μέρκελ, είπε ότι «η κ. Μέρκελ έχει ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία που είχε το 1942 ο Γκαίρινγκ».