«Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα είναι σε κρίση. Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα πράγματα είναι ρόδινα. Με τους δογματισμούς του παρελθόντος δεν θα έρθει κανείς να δημιουργήσει δουλειές», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας για την ίδρυση εταιρειών με μια μόνο υπογραφή, ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Γιώργο Βαρεμένο του ΣΥΡΙΖΑ. Και είπε: «Το όραμά του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γυρίσετε τη χώρα στο 2009, στα παλιά λάθη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Θέλετε να γυρίσουμε στο παρελθόν».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως του απάντησε ότι αυτά είναι φθηνές δικαιολογίες.

Σε αντιπαράθεση όμως ήρθαν και για την απεργία διαρκείας που αρχίζει από τη Δευτέρα στις λαϊκές αγορές.

«Διαμαρτύρονται γιατί αντί να είναι σε συγκεκριμένα σημεία και να είναι εφόρου ζωής, λένε να γίνεται μία κλήρωση με παρουσία δικαστικού. Το δεύτερο για το οποίο αντιδρούν είναι ότι προσπαθούμε να διαχωρίσουμε τις θέσεις των παραγωγών με τις θέσεις των εμπόρων. Πρέπει επιτέλους να ξέρει ο κόσμος ποιοι είναι οι παραγωγοί και ποιοι οι έμποροι», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο Γιώργος Βαρεμένος από την άλλη, τον ρωτούσε επίμονα αν πηγαίνει στη λαϊκή, για να του τονίσει στη συνέχεια: «Δεν κάνετε και καμία σοβαρή μεταρρύθμιση».