Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του στον «Real fm» και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κατέθεσα την πρόταση μου για θητεία δυο πενταετιών των δημάρχων, κάτι που συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες. Πιστεύω ότι με τη θεσμοθέτηση δυο θητειών δεν δημιουργούνται συστημικές σχέσεις εξάρτησης και ανανεώνεται το πολιτικό δυναμικό. Είναι υπεραρκετά τα δέκα χρόνια προκειμένου ένας δήμαρχος να επιλύσει προβλήματα. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το όριο θητειών υπάρχει . Μπορούμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλα αξιώματα. Δεν είμαστε βιδωμένοι στις καρέκλες πρέπει να δίνουμε την δυνατότητα ανανέωσης και του Αυτοδιοικητικού Δυναμικού. Επίσης έχω προτείνει να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υπουργού» τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στο θέμα του τζαμιού, λέγοντας ότι:

«Δεν θα γίνει δημοψήφισμα για το αν θα γίνει τζαμί αλλά για το που θα γίνει. Το δημοψήφισμα θα γίνει για να ερωτηθούν οι Αθηναίοι αν το θέλουν στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί αν γίνει στο κέντρο θα έχουμε περισσότερο παρεμπόριο και παραβατικότητα και η εικόνα του κέντρου της πόλης δεν θα είναι ελκυστική για τους τουρίστες και τους επισκέπτες. Πρέπει να σταματήσουμε τη ροή των λαθρομεταναστών. Αν το τζαμί δεν γίνει δίπλα στον Παρθενώνα θα σταματήσει και η προσέλευση λαθρομεταναστών».