Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς» Άρης Σπηλιωτόπουλος με αφορμή την προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι εισαγγελείς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Καμίνης απών από τα δρώμενα της πόλης για τριάμισι χρόνια σπεύδει να δείξει ότι κάνει προεκλογικά όλα όσα υποσχόταν το 2010 αλλά δεν έκανε και η σπουδή είναι άκομψη, αυθαίρετη και στα όρια της νομιμότητας. Προκάλεσε έτσι όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και την επέμβαση εισαγγελέων, σήμερα, στον Άγιο Παντελεήμονα.
Εμάς μας ενδιαφέρει η χαμένη ποιότητα ζωής των Αθηναίων. Και τις παιδικές χαρές- όπως του Αγίου Παντελεήμονα- που δεν φτιάχτηκαν- και τα Δημοτικά ιατρεία- όπως της 6ης Κοινότητας- που δεν λειτουργούν, θα τα φτιάξουμε αμέσως και έτσι όπως πρέπει, εμείς ως η επόμενη δημοτική αρχή.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή προσπαθεί να προλάβει να παρουσιάσει δήθεν έργο προεκλογικά, χοντροκομμένα και παράτυπα, αγνοώντας τη θέληση των Δημοτών μιας και δεν συζήτησε μαζί τους, τους κανόνες ασφαλείας, τους νόμους, τις δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι πιστεύει ότι θα παραπλανήσει τους πολίτες για να κερδίσει ψήφους.
Θα κριθεί από τους δημότες και τα υπόλοιπα από τους δικαστικούς λειτουργούς που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση για τις ενέργειές του».