Αρνητική άποψη για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που έρχεται αύριο στην Αθήνα, έχει η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι», που δημοσιεύεται σήμερα.

Το 69% των ερωτηθέντων διατυπώνει αρνητική γνώμη για τη Μέρκελ ενώ θετική εικόνα έχει το 24%.
Εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αρνητική γνώμη σε ποσοστό 83%, αρνητική γνώμη έχει και το 64% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 52% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Ως προς το εάν η επίσκεψη Μέρκελ θα βοηθήσει την κυβέρνηση πολιτικά ή επικοινωνιακά, οι απαντήσεις είναι μοιρασμένες. «Σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι» απαντά το 46% ενώ «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι» το 44%.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δηλώνουν πως συμφωνούν με την άποψη Τσίπρα πως η πολιτική της Μέρκελ διαλύει την Ευρώπη ενώ το 35% δηλώνει πως διαφωνεί. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την άποψη αυτή σε ποσοστό 71%, της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστό 40% και του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 38%.

Τέλος στο ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός θα πρέπει να θέσει το θέμα του κατοχικού δανείου στη Γερμανίδα καγκελάριο, 8 στους 10 δηλώνουν πως συμφωνούν ενώ αντίθετο δηλώνει το 9%. Σε αυτούς που συμφωνούν είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 83% και του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 78%.