Εκλογικός πυρετός στο Μαξίμου, με το δίλημμα των πρόωρων εκλογών να «σημαδεύει» την τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη για δημάρχους και περιφερειάρχες.

Άμα τη επιστροφή του από τις Βρυξέλλες απόψε το βράδυ, ο πρωθυπουργός ξεκινά σειρά περιοδειών στην Αττική και στην επαρχία για να συσπειρώσει όσο το δυνατόν τα μέγιστα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να στηρίξει τους «πράσινους» υποψηφίους.

Σειρά έχει η Βόρεια Ελλάδα και η Ήπειρος, όπου το ΠΑΣΟΚ δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να αντιστρέψει το κλίμα και να κερδίσει τρεις κρίσιμες περιφέρειες: την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Έτσι, ο πρωθυπουργός την Κυριακή – αφού πρώτα τρέξει στο Μαραθώνιο της Αθήνας – θα βρεθεί στην Κοζάνη, τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και την Τρίτη στα Ιωάννινα.

Αύριο Σάββατο θα περιοδεύσει στις συνοικίες της Δυτικής Αττικής και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Περιβαλλοντικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτελείς του Μαξίμου κρίνουν θετικά την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη διακαναλική και το δίλημμα των πρόωρων εκλογών – στο οποίο θα επιμείνει ο κ. Παπανδρέου ακόμη και στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής – με την έννοια ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να αλλάξει την ατζέντα και να εκμεταλλευτεί, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, την αμηχανία της ΝΔ και την ατολμία της να σηκώσει το γάντι των εκλογών.

Στο παρασκήνιο, ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής και την υποψηφιότητα Σγουρού, που θεωρείται βαρόμετρο για την εκλογική μάχη της 7ης Νοεμβρίου. Παρά τη σαφή εντολή για στήριξη από όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης και οι στενοί του συνεργάτες αντιμετωπίζουν ακόμη την απροθυμία αρκετών τοπικών στελεχών και έτσι αναζητούνται εναλλακτικά σενάρια.

Αντικειμενικός στόχος για το ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά του κ. Σγουρού στον πρώτο γύρο, ώστε να μπει με αξιώσεις στη μάχη των επαναληπτικών εκλογών, ενώ μέρα με τη μέρα θα κλιμακώνεται η επίθεση στον Γιάννη Δημαρά, με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να τον ταυτίζουν με τη ΝΔ και την αντι-μνημονιακή πολιτική.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των περιφερειών στις οποίες στοχεύει το ΠΑΣΟΚ, εξακολουθούν όλοι να κρατούν χαμηλούς τόνους και να αποφεύγουν να ορίσουν αριθμητικό πήχη. Θεωρούν, ωστόσο, βέβαιες μόνο τις Περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.