Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις μετά το υπουργικό συμβούλιο. Η απειλή με την τουρκική στρατιωτική ισχύ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο δελτίο ειδήσεων ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε αρχικά στο Καστελόριζο.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα μικρό νησί. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό», ήταν τα πρώτα λόγια του Ερντογάν.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος είναι άκρως προκλητικός λέγοντας: «Εκείνοι που σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας διακινδυνεύοντας την ασφάλεια του λαού τους θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ.

Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Ας δουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι «αναμένουμε από τις χώρες τις ΕΕ οι οποίες αν και δεν μπόρεσαν να δώσουν καλές εξετάσεις στην Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη, να ακολουθήσουν μια συνεπή γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία όπως και στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων, έτσι και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει μέχρι τέλους την αποφασιστική της στάση και την ενεργή πολιτική της».