«Τα ψηφοδέλτια είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του αρχηγού του κόμματος – και στο δικό μας βεβαίως και στα άλλα κόμματα – αλλά νομίζω ότι με 42 υποψηφίους χωρούν πολλοί και νομίζω ότι πιθανόν θα χωρέσει και το δικό μου το όνομα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης στον Real FM.

Στην ερώτηση αν οι προσεχείς ευρωεκλογές θα αποτελέσουν δημοψήφισμα ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε: «Θέμα δημοψηφίσματος δεν υπάρχει και κακώς το θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα είναι του Αντώνη Σαμαρά και η βουλή θα έχει την ίδια σύνθεση. Και δυστυχώς βάζει τον πήχη πολύ ψηλά – αντί να συνεννοηθούμε όπως κάνουν οι σοβαρές χώρες σε περιόδους κρίσεων – ο ΣΥΡΙΖΑ και φοβάμαι ότι θα περάσει από κάτω».

«Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να είναι μια ώριμη πολιτική δύναμη είναι να δούμε αυτά που μας ενώνουν. Αυτό χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα και είναι πολλά αυτά που μπορούν να μας ενώσουν σε αλλαγές που πρέπει να γίνουν και στο πολιτικό σύστημα και στη διοίκηση και στη λειτουργία της δικαιοσύνης και στη γραφειοκρατία, να τα βρούμε αυτά και τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο ελληνικός λαός όταν θα έρθει η ώρα του. Όταν θα γίνουν εθνικές εκλογές και εγώ πιστεύω ότι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016», είπε.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Ν.Δ. έχει στόχο να είναι πρώτο κόμμα και στις ευρωεκλογές. «Δεν έχουμε στόχο να έχουμε μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, στόχος μας είναι να είμαστε πρώτο κόμμα», τόνισε, μεταξύ άλλων.