H αναβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης που είχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης, με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, θα αναλάβει ένας υπουργός υπ΄ευθύνη του να παρακολουθεί την πορεία του σχεδίου αναβάθμισης του κέντρου της Αθήνας ώστε να αναδειχθεί σε ελκυστικό τόπο επιχειρηματικότητας αλλά και κατοικίας. Με το συντονισμό αυτού του υπουργού ο οποίος δεν έχει ακόμη οριστεί από τον Πρωθυπουργό ποιός θα είναι θα συντονίζονται όλες οι δράσεις που αφορούν στο χωροταξικό, στο παρεμπόριο κλπ.

Ο υπουργός μετά τη συνάντηση σημείωσε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι «ανατρέπεται το κλίμα. Η απαισιοδοξία, η μιζέρια και η πτώση του τζίρου σταδιακά θα υποχωρήσουν και θα νικήσουμε την κρίση».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επανέλαβε ότι στόχος είναι η αναθέρμανση της οικονομίας μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπουν στην αγορά 1 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον και 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας και ουσιαστικά θα συμβάλει στην αύξηση της χρηματοδότησης και η μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ σε τράπεζα για τους μικρομεσαίους.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Π. Καρέλας από την πλευρά του δήλωσε ότι υπάρχει πλέον κώδικας επικοινωνίας με την κυβέρνηση και πολύ σύντομα θα προωθηθούν συγκεκριμένες δράσεις στους άξονες της βελτίωσης της ρευστότητας της αναβάθμισης του κέντρου της πόλης και της ανάδειξης εργαλείων για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον υπουργό στο πλαίσιο της αναβάθμισης της πόλης είναι η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.