Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση κατάθεσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στους βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα λόγια του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ανά 10 λεπτά διέκοπτε τη διαδικασία για να συμβουλευτεί τους δικηγόρους του, ενώ από τις 7 γραπτές ερωτήσεις των βουλευτών απάντησε μόλις σε 2, επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Ο κ. Χριστοφοράκος δήλωσε ότι δεν είχε και δεν έχει σχέσεις με πολιτικούς στην Ελλάδα, ούτε έχει δώσει δώρα ιδιαίτερης αξίας. Κατέθεσε επίσης ότι δεν έχει ασχοληθεί με χορηγίες ούτε ποτέ του ζητήθηκε να δώσει. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα της Ντόρας Μπακογιάννη, περί κοινωνικών σχέσεων μεταξύ τους, αφού ήταν συμμαθητές και γνωρίζονται από παλιά.
Σχολιάζοντας την κατάθεση, ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ είπε ότι «περιόρισε ακόμα και όσα έχει ήδη καταθέσει στη δικαιοσύνη».

Ο Κ. Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ διακρίνει μια διάθεση καθυστέρησης των διαδικασιών από όλους τους μάρτυρες, «εμείς όμως έχουμε ιώβεια υπομονή».

Ο Λ. Γρηγοράκος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι τα στελέχη της Siemens δεν δείχνουν διάθεση συνεργασίας, ενώ ο Γ. Αποστολάκος της ΝΔ εκτίμησε ότι ο κ. Χριστοφοράκος επέλεξε την προστασία της γερμανικής δικαιοσύνης και πρόσθεσε:
«Εμείς πρέπει να προσδιορίσουμε το ύψος της ζημίας και να ζητήσουμε αποζημίωση από τη Siemens».
Η πολυαναμενόμενη κατάθεση συνεχίζεται, αλλά οι προσδοκίες για αποκαλύψεις είναι πλέον μειωμένες.