Επανήλθε για άλλη μια φορά στον Κώδικα Μετανάστευσης η διάταξη που προβλέπει την απέλαση μεταναστών σε περιπτώσεις ψευδούς καταγγελίας. Τη ρύθμιση του άρθρου 19 επανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, λίγη μόλις ώρα μετά την εκ νέου απόσυρσή της από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.

«Δεν αποδέχομαι την απόσυρση και θεωρώ ότι πρέπει να μείνει. Η ουσία είναι ότι δεν θα διαλύσουμε το κράτος. Όταν δίνεται μία μάχη στα σύνορα και στα νησιά και τις πόλεις δίνεται μάχη για την προάσπιση των συνόρων της χώρας», υπογράμμισε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Γ. Μιχελάκης ζήτησε να προστατέψουμε τους λιμενικούς και τους συνοριοφύλακες, προσθέτοντας πως «δουλέμποροι έχουν δασκαλέψει τους μετανάστες» να κάνουν καταγγελίες για ρατσιστική βία. «Η πολιτεία θα πρέπει να λειτουργεί», είπε και πρόσθεσε «κάποιοι έχουν πρόβλημα όταν βλέπουν στολή. Να βάλουμε τάξη. Τάξη στα σύνορά μας και τις πόλεις μας».

Σημειώνεται πως η επίμαχη διάταξη είχε αποσυρθεί και την Τετάρτη για να ξανακατατεθεί βελτιωμένη λίγη ώρα αργότερα. Ωστόσο, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα ο κ. Γρηγοράκος να την αποσύρει και πάλι το πρωί της Πέμπτης.