Σε πλήρη ανασύνταξη, μετά την αρχική αμηχανία από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, βρίσκονται όλα τα κυβερνητικά στελέχη και η εντολή από το Μαξίμου είναι μία και σαφής: όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί στην πρώτη γραμμή.

Την αρχή έκαναν χθες βράδυ στα δελτία των 8 οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παύλος Γερουλάνος και Χρήστος Παπουτσής, ενώ ξεχωριστή σημασία είχε η σημερινή παρουσία του Γιάννη Ραγκούση στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Ο υπουργός Εσωτερικών – ο οποίος φέρεται να είναι από τους βασικούς εμπνευστές του σεναρίου των πρόωρων εκλογών – ουσιαστικά επανέλαβε το δίλημμα που έθεσε στη διακαναλική ο Γιώργος Παπανδρέου και πέταξε το «γάντι» στη ΝΔ, ενώ φαίνεται πως άρχισε να ξεδιπλώνει την τακτική που θα χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ στις 10 μέρες που απομένουν ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να «αποδομήσει» το Γιάννη Δημαρά: ο κ. Ραγκούσης ουσιαστικά ταύτισε τον διαγραφέντα από το ΠΑΣΟΚ βουλευτή και υποψήφιο περιφερειάρχη με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι εμφανίσεις των κορυφαίων υπουργών, σύμφωνα με τη «ντιρεκτίβα» του Μαξίμου, θα πυκνώσουν τις επόμενες ημέρες, με διττό στόχο: να αποφύγουν διαρροές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εικόνα της κυβέρνησης και να συσπειρώσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, κάτι που το πρωθυπουργικό επιτελείο αισιοδοξεί ότι επετεύχθη με την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη διακαναλική.

Σε δύσκολη θέση, ωστόσο, βρίσκονται αρκετοί υπουργοί που καλούνται να συνομιλήσουν απευθείας με την τρόικα και να εξηγήσουν την απόφαση του πρωθυπουργού, όπως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ή ο Ανδρέας Λοβέρδος – ο οποίος φέρεται ήδη να εξέφρασε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επιφυλάξεις για την κίνηση του κ. Παπανδρέου.

Εκτός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τα κορυφαία στελέχη θα πραγματοποιήσουν και εμφανίσεις στο «μπαλκόνι» με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Για παράδειγμα, αποφασίστηκε στην αποψινή ομιλία του Γιάννη Σγουρού στο Μαρούσι να συμμετάσχει ο γραμματέας του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ έχει ζητηθεί παρουσία και από τους βουλευτές της Β’ Αθήνας.