Στη μάχη για να πείσει τους Αθηναίους ότι έχει δίπλα του ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν δημιουργικά το πρόγραμμά του, ρίχνεται τις επόμενες ημέρες ο κ. Γ.Καμίνης διεκδικώντας τον Δήμο της Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο ανάδειξης του «ανθρώπινου κεφαλαίου» όπως το αποκαλεί, κινείται η δημοσιοποίηση υπογραφών στήριξης αλλά και η παρουσίαση του προγράμματός του, που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Προσωπικότητες από τον χώρο του πνεύματος, της τέχνης, της επιστήμης, εργαζόμενοι από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων στηρίζουν την υποψηφιότητα Καμίνη. Οι υπογραφές υπέρ του κ. Καμίνη φτάνουν τις 229 και μεταξύ εκείνων που έχουν υπογράψει περιλαμβάνονται η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη- Ρουκ, ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός, ο συγγραφέας και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου Τάκης Θεοδωρόπουλος , ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης . Από τον πανεπιστημιακό χώρο ξεχωρίζουν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκος Αλιβιζάτος, ο νομικός του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχάλης Αυγουστιανάκης , ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Γιάννης Βούλγαρης, ο πανεπιστημιακός και ιστορικός Αντώνης Λιάκος, ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στην LSΕ Νίκος Μουζέλης , η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάλεια Δραγώνα, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Κλέα Κατσουγιάννη, η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Αννα Φραγκουδάκη. Επίσης, τον κ. Καμίνη στηρίζουν η αρχιτέκτων-πολεοδόμος Ράνια Κλουτσινιώτη , οι επίσης αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας , οι ζωγράφοι Λυδία Δαμπασίνα και Ιωάννης Βαλαβανίδης, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Μουσείου Μπενάκηκυρία Ειρήνη Γερουλάνου.

Από τον χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου υπέγραψαν υπέρ του κ. Καμίνη, μεταξύ άλλων, οι σκηνοθέτες Φώτος Λαμπρινός, Λάκης Παπαστάθης, Νίκος Περράκης , Σωτήρης Γκορίτσας, ο κριτικός κινηματογράφου Μισέλ Δημόπουλος, η σκηνοθέτρια και διευθύντρια της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού, οι ηθοποιοί Λυδία Κονιόρδου, Κίττυ Αρσένη, Αννα Βαγενά, Γιώργος Κοτανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Αννα Παναγιωτοπούλου, Δ.Βέργαδος , Υβόνη Μαλτέζου, Δημήτρης Πιατάς,Ρένη Πιττακή, οι τραγουδίστριες Μαρία Φαραντούρη και Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής.

Επίσης, τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» στηρίζει ο πρέσβης ε.τ. Κώστας Ζέππος, αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ