Επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναφορικά με το κόστος των δωματίων που ενοικιάζονται στα ξενοδοχεία για τους αιτούντες άσυλο.

Συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης έγραψε στο Facebook:

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ σε νέες περιπέτειες!!!Σύμβαση 6 μηνών για 56 δωμάτια για φιλοξενία προσφύγων μεταναστών με 315.000 ευρώ…

Posted by Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis on Wednesday, August 19, 2020

Στη συνέχεια εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο που έκανε λόγο για «προσβλητικό ύφος» εκ μέρους του κ. Πολάκη και «παραποίηση της πραγματικότητας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο κ. Πολάκης με το συνηθισμένο προσβλητικό ύφος – που τον χαρακτηρίζει- και την γνωστή άγνοιά του, για μία ακόμη φορά παραποιεί την πραγματικότητα και επιλέγει να “κρύβεται” πίσω από αναρτήσεις στο Facebook, αποφεύγοντας συστηματικά την Βουλή.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου ανανεώνει υφιστάμενες συμβάσεις  που έληξαν τον Ιούλιο, 27 ξενοδοχείων  στη Δομή Βόλβης με μείωση 30,6% και 9 στη Δομή Γρεβενών με μείωση 5,3% μεσοσταθμικά, ενώ στο τέλος των εν λόγω συμβάσεων τον Φεβρουάριο του 2021 και οι  δομές αυτές θα κλείσουν και οι συμβάσεις δε θα ανανεωθούν.

Να σημειωθεί πάντως ότι η διαμονή αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία, πολιτική που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι ακριβή και για αυτό καταργείται εντός του 2020. Ήδη έχουν κλείσει   έξι (6) ξενοδοχειακές δομές στα Γρεβενά έως τις 14/8/2020.

Έχω πολλές φορές ζητήσει από τον κ Πολάκη να έρθει στη Βουλή για όποιο θέμα θέλει, αλλά σκοπίμως συνεχίζει να το αποφεύγει και προτιμά το Facebook. Είμαι πάντα ανοικτός σε κριτική, αλλά δεν έχω ανοχή σε προσβλητικά σχόλια.

Έχει και η χυδαιότητα τα όρια της».

Ο κ. Πολάκης επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση στο Facebook, κάνοντας επίθεση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ :Αν συνεχίσεις να καλύπτεις τον υπουργό σου Νοτη Μηταράκη μετά και από αυτά που θα αποκαλύψουμε…

Posted by Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis on Thursday, August 20, 2020

Από την πλευρά του το υπουργείο εξέδωσε νέα ανακοίνωση αναφέροντας ότι «ο κ. Πολάκης συνεχίζει να απαντάει με ύβρεις, αυτή είναι η διαφορά μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε με στοιχεία και ο κ. Πολάκης συνεχίζει να απαντάει με ύβρεις, αυτή είναι η διαφορά μας.

Οι υφιστάμενες συμβάσεις για τα 27 ξενοδοχεία στη Δομή Λουτρών Νέας Απολλωνίας στη Βόλβη με λήξη τον Ιούλιο του 2020 είχαν συνολική αξία €1.257.600 και οι νέες συμβάσεις, που υπογράφονται αυτή την περίοδο, θα έχουν συνολική αξία €872.460, ήτοι μείωση 30,6% στο συμβατικό τίμημα και 7,5% στο μηνιαίο τίμημα.

Οι υφιστάμενες συμβάσεις για τα 9 ξενοδοχεία στη Δομή Γρεβενών με λήξη Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 είχαν συνολική αξία €1.851.840 και οι νέες συμβάσεις που υπογράφονται αυτήν την περίοδο, θα έχουν συνολική αξία €1.753.920, ήτοι μείωση 5,3% στο συμβατικό τίμημα και 3% στο μηνιαίο τίμημα, με ταυτόχρονη αύξηση κρεβατιών κατά 30,2%.

Παρακαλείται ο κ. Πολάκης να παραμείνει σε επιφυλακή καθώς μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευθεί 5 από τις συνολικά 36 νέες συμβάσεις.