Συνεχίζει την περιοδεία του για την προβολή της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στο Δουβλίνο.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με βουλευτές, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα και το απόγευμα θα μιλήσει σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Να αμφισβητήσουμε τον νόμο της Τρόικα, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη», που συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου και το δίκτυο transform!europe.

Στο συνέδριο θα γίνει ευρεία συζήτηση για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και την Ιρλανδία και θα εξεταστεί η εναλλακτική πρόταση της αριστεράς. Μάλιστα ο τίτλος της ομιλίας του κ. Τσίπρας θα είναι «Μια αριστερή πολιτική εναλλακτική για την επανίδρυση της Ευρώπης».

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα:

– 11:30 Επίσκεψη στο Darndale, συνάντηση με αντιπροσώπους της τοπικής κοινότητας και κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να συζητηθούν οι επιπτώσεις της λιτότητας σε ευάλωτες ομάδες και ειδικά στους νέους.

– 13:00 Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας Paul Murphy, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Δουβλίνο.

– 18:00 Συνάντηση με το left forum

– 19:00 Κεντρική ομιλία «Η Αριστερή εναλλακτική για την Ευρώπη», στο διεθνές συνέδριο με γενικό τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη» που συνδιοργανώνει το πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (DCU) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe