Δεν ετέθη από την κυβέρνηση κανένας εκβιασμός, ο πρωθυπουργός απάντησε στον εκβιασμό που τίθεται από την αντιπολίτευση, τόνισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου από τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε χθες βράδυ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Διαμαντοπούλου είπε πως η αντιπολίτευση μετέτρεψε τις εκλογές στο δίλημμα «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» και πως χρειαζόταν μία απάντηση. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε η υπουργός, έθεσε το δικό της πλαίσιο και απάντησε και σ’ αυτά που έχουν τεθεί από την αντιπολίτευση.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση δεν αισθάνονται καθόλου ανίσχυροι», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ωστόσο πως «εάν την επόμενη ημέρα των εκλογών υπάρχει γενική αίσθηση πως δεν υπάρχει από τον ελληνικό λαό υποστήριξη σ’ αυτήν την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σε πολύ δυσμενές περιβάλλον.

Υπήρξε «τρομακτικό» το αδιέξοδο της χώρας, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας, και χρειάζονταν επιλογές που δεν είναι ευχάριστες σε κανένας αλλά δεν υπήρχαν άλλες λύσεις, ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του.

Η Α. Διαμαντοπούλου μίλησε ευθέως και για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Δημαρά, λέγοντας πως δεν μπορεί να γίνει το «σύμβολο των εκλογών», μία υποψηφιότητα που δεν έχει θέσει ούτε ένα θέμα για τις ίδιες τις εκλογές. «Οι εκλογές αποκτούν χαρακτήρα αντιμνημονιακό και δεν γίνεται κουβέντα για το περιεχόμενό τους», είπε.

Χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τα σενάρια περί αμφισβήτησης του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές.