Για προειλημμένες αποφάσεις εις βάρος του και στημένο κατηγορητήριο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής που καλείται στις 21:00 σήμερα το βράδυ να αποφανθεί εάν θα οδηγήσει το στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε Ειδικό Δικαστήριο ή όχι για εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis.
«Είμαι υποχρεωμένος να παλέψω για την τιμή, την υπόληψή μου και την αλήθεια, κυρίως στην ιστορική αλήθεια» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Οι κατήγοροι μετατράπηκαν σε κατηγορούμενους»
Όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, «στην πρώτη μου ομιλία ενώπιον σας κύριοι συνάδελφοι τον Οκτώβριο του 2019 για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα διερευνούσε τις δήθεν ποινικές μου ευθύνες ως Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, έκανα δύο μεγάλα λάθη.
Είχα δηλώσει ότι θα μετατρέψω τους κατηγόρους μου σε κατηγορούμενους. Δεν χρειάστηκε τελικά. Μετατράπηκαν μόνοι τους, από τα λάθη τους και κυρίως από τις αποκαλύψεις που οι ίδιοι προκάλεσαν με τη διαδικασία που ακολούθησαν. Λάθος δεύτερο, είχα δηλώσει ότι η στοχοποίησή μου αποτελούσε εκδικητική πολιτική δίωξη.
Μετά από 9 μήνες αποδείχθηκε ότι πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο, πολυσύνθετο και πολλαπλά επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.
Διανύσαμε εννέα μήνες ερευνών, εννέα μήνες κατ’ εξακολούθηση παραβίασης του Συντάγματος, των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, της ΕΣΔΑ (σ.σ. Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και της πάγιας ελληνικής και διεθνούς νομολογίας.
Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε κανένα απολύτως στοιχείο. Όχι απλά ενοχοποιητικό, όχι απλά επιβαρυντικό, αλλά ούτε και μία ελάχιστη υπόνοια δεν βρέθηκε σε βάρος μου.
Θα περιμένω όλη μέρα να ακούσω πέρα από τις εκθέσεις ιδεών και τα φληναφήματα περί παρακράτους της Αριστεράς κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο εις βάρος μου. Ότι ο Παπαγγελόπουλος έκανε αυτό ή έκανε εκείνο. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα σε βάρος μου».
«Καλούσαν άσχετους μάρτυρες»
Και συνεχίζει: «Το κατηγορητήριο σε βάρος μου ήταν παράνομο και αντισυνταγματικά. Καλούσαν μάρτυρες κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Επιτροπής, άσχετους με σκάνδαλο Novartis. Κι όμως, ακόμα και με όλα αυτά, ούτε ένα υποτυπώδες κατηγορητήριο δεν μπόρεσαν να στήσουν.
Παρακαλώ επί μήνες να μου πουν γιατί κατηγορούμαι και απάντηση δεν παίρνω, ούτε πρόκειται να πάρω.
Το πόρισμα της πλειοψηφίας, της Νέας Δημοκρατίας, ήταν προκατασκευασμένο, ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν στην περίπτωσή μου. Πρόκειται για έκθεση Ιδεών, πλημμυρισμένη από νομικές ακροβασίες – δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη «ανοησίες» για λόγους παιδείας».
Σύμφωνα με τον τέως αναπληρωτή υπουργό, τελικός στόχος των διώξεων δεν είναι ο ίδιος αλλά ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
«Έχουν γίνει ευθείες αναφορές από τους προλαλήσαντες της Νέας Δημοκρατίας και από τον Τύπο. Εγώ είμαι μόνο η αρχή. Ακολούθησαν στοχοποιήσεις του Νίκου Παππά, της Όλγας Γεροβασίλη και τώρα μαθαίνω ότι θα ακολουθήσουν στοχοποιήσεις για τον κ. Καλογήρου και τον κ. Βασιλειάδη».
Πρόσθεσε δε ότι «η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων δεν μπορεί να καλυφθεί για πολύ καιρό ακόμα από τα «παπαγαλάκια» των συστημικών μέσων ενημέρωσης», προμηνύοντας ότι «έρχονται και χειρότερα, αφού απειλούνται εισαγγελείς.
Σήμερα με την ψήφο σας κυρίες και κύριοι βουλευτές θα στήσετε ή δεν θα στήσετε στο εκτελεστικό απόσπασμα τη Δικαιοσύνη και την ελευθερία του Τύπου.
Ένα απόσπασμα, που έχει συγκροτηθεί από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, από τους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα και τους συμμορίτες των μεγάλων οικονομικών εγκλημάτων.
Σήμερα με την ψήφο σας θα δείξετε εάν πιστεύετε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ή επιδιώκετε να έχουμε μια φοβισμένη Δικαιοσύνη και υποταγμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και σε πολιτικές σκοπιμότητες.
Εάν θέλετε τον Τύπο ελεύθερο να κρίνει και να ελέγχει την εξουσία όπως έχει υποχρέωση ή επιδιώκεται τον Τύπο μπουκωμένο από χορηγίες είτε διογκωμένο με κατά παραγγελία διώξεις».
«Ο Μιωνή έπρεπε να διωχθεί ως κατάσκοπος»
Ο κ. Παπαγγελόπουλος έστρεψε επίσης τα λεκτικά βέλη του εναντίον του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου αλλά και του ελληνο-ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για τον οποίο υποστήριξε ότι διέπραξε το αδίκημα της κατασκοπείας με τη δημοσιοποίηση των ηχογραφημένων συνομιλιών που είχε με τον τέως υπουργό Νίκο Παππά.
«Καταρχάς είναι παράνομη η ίδια η δημοσιοποίηση παράνομων συνομιλιών και απορώ γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη από τον εισαγγελέα. Με την κίνησή του αυτή έθεσε σε κίνδυνο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας και τα οικονομικά συμφέροντα, καθώς γίνονται αναφορές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζητάει πληροφορίες για ονόματα πρακτόρων του FBI και αναφέρεται και σε άλλα ευαίσθητα θέματα θέτοντας σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδος με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Είναι μεγάλη η ευθύνη των συνεργατών του στην Ελλάδα που τον βοήθησαν ή ανέχτηκαν τα επικίνδυνα αυτά παιχνίδια»
Και κατέληξε: «Κυρίες και Κύριοι, σας παρακαλώ να αναλογιστείτε για λίγα λεπτά πόσο επικίνδυνο και εκφυλιστικό φαινόμενο είναι για τη Δημοκρατία μας να διωχθούν μαζί με μένα εισαγγελείς και δημοσιογράφοι απλώς επειδή έκαναν τη δουλειά τους. Σκεφτείτε επίσης ότι θα δημιουργήσετε ένα πολύ κακό και επικίνδυνο προηγούμενο».