Η εκλογική μάχη είναι πολιτική και γι’ αυτό το ΚΚΕ κοιτάζει μπροστά, δήλωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εργαζόμενους σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Γέρακα.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι όποια λύση και αν αναζητεί κάποιος, αυτή βρίσκεται μπροστά και όχι πίσω, και για το λόγο αυτό η μάχη δεν μπορεί να περιοριστεί στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου. Ωστόσο, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, «αν αναφερόμαστε τώρα στις εκλογές είναι γιατί εκεί καταγράφεται η απόφαση του ελληνικού λαού να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Καταγράφεται ο βαθμός της μοιρολατρίας, γιατί υπάρχει μοιρολατρία, αν δηλαδή αυτή τη μοιρολατρία θα την αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός. Θα δείξει αν νομιμοποιεί ή όχι την κυρίαρχη πολιτική και πλέον θα διαμορφωθεί η σύνθεση που υπάρχει μέσα στα τοπικά αυτά όργανα, τη περιφέρεια και το δήμο».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους η κ. Παπαρήγα είπε ότι «είχαμε χθες ένα χοντρό δούλεμα από τη πλευρά του πρωθυπουργού, ότι θα δώσει 100 έως 300 ευρώ εφάπαξ σε 500.000 συνταξιούχους που έχουν σύνταξη έως 700 ευρώ και αφού γίνει μια ανάλυση τι περιουσιακά στοιχεία έχουν».

Είναι χοντρό δούλεμα, πρόσθεσε, για το οποίο εμείς λέμε το εξής: Οι συνταξιούχοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι πρέπει να του πουν: Κύριε δεν «μασάμε», δεν μας εξαγοράζεις. Δεν μπορεί, όταν στην ουσία σου κόβουν τη σύνταξη, όταν σου κόβουν παροχές υγείας, όταν από χίλιες μεριές χάνει την αξία του και αυτό που παίρνεις, δεν μπορεί να μου λες ότι θα μου δώσεις 100 και 200 ευρώ εφάπαξ και θα με κάνεις του χεριού σου στις 7 του Νοέμβρη. Αυτό πρέπει να δημιουργήσει όρους αφύπνισης.

Με αφορμή τη συνάντηση Παπανδρέου -Ερντογάν η κ. Παπαρήγα είπε ότι «δυστυχώς εάν δεν υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις στην Ελλάδα, στη συνείδηση του λαού και μεγάλους αγώνες, θα γίνει αυτό που προβλέπουμε. Δηλαδή ο κ. Ερντογάν αποκάλυψε ότι είναι στο τραπέζι η υπογραφή της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο. Τι σημαίνει συνδιαχείριση στο Αιγαίο; Σημαίνει καθαρά αυτό που το ΝΑΤΟ το έχει κάνει επίσημη απόφασή του: Ότι από τον 25ο παράλληλο και μετά δεν υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα στην Ελλάδα. Στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να κηρυχθεί ουδέτερη ζώνη και να αποστρατικοποιηθεί. Δηλαδή να παραιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση, οποιαδήποτε και αν είναι η κυβέρνηση, το ελληνικό κράτος από το αναφαίρετο δικαίωμα, να έχει την ευθύνη για την άμυνα της χώρας».