Για κακή λειτουργία του συστήματος χορήγησης αδειών, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τη διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει ενδοκυβερνητική διάσταση, υπάρχει κοινή διαπίστωση ότι το σύστημα χορήγησης αδειών πρέπει να αλλάξει». «Δικαιούται άδειας κατά συρροήν δολοφόνος, ή παιδεραστής; Οποιοσδήποτε βαρυποινίτης που έχει πιθανότητες εκ νέου τέλεσης αδικημάτων δικαιούται αδείας; Η κραυγή της μητέρας του Αξαρλιάν δεν πρέπει να μας συγκλονίσει όλους;». διερωτήθηκε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στελέχη του προχωρούν σε απαράδεκτη δικαιολόγηση τρομοκρατικών ενεργειών, σημειώνοντας ότι «η τρομοκρατία είναι εχθρός της κοινωνίας.»

«Θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα του πολιτικού κόσμου είναι αποφασισμένη να υψώσει αυτό το φραγμό. Δεν υπάρχει κατανοητή βία», είπε ο κ. Κεδίκογλου.

«Ατάκες του στυλ ”ραντεβού στα Γουναράδικα” δεν είναι δυνατόν να ακούγονται», είπε αναφερόμενος στη στάση μελών του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «Η βία είναι μία και απειλεί την κοινωνία μας».

«Έχουμε ακούσει από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για ”πολιτικό υπόβαθρο”, για ”πολιτικές πράξεις”, για μια αιτιολόγηση, να μην πω και δικαιολόγηση αυτών των εχθρών της κοινωνίας, γιατί αυτό είναι ο τρομοκράτης. Ο τρομοκράτης προσπαθεί με τον τρόμο να απειλήσει την κοινωνία. Αυτό δεν το δεχόμαστε, δεν θα το επιτρέψουμε και θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα, τουλάχιστον του πολιτικού κόσμου, είναι αποφασισμένη να υψώσει αυτόν τον φραγμό. Δεν πρέπει να υπάρχει δικαιολογημένη μορφή βίας, δεν υπάρχει κατανοητή βία. Η βία είναι μία και απειλεί την κοινωνία μας σε κάθε της μορφή», είπε, μεταξύ άλλων.