Η «αινιγματική» δήλωση του Κάρολου Παπούλια προς τους συνεργάτες του και η λέξη «αντίο» που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πυροδότησε τα σενάρια πρόωρων εκλογών και προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αντιπολίτευσης που ζήτησε από την Προεδρία της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει επίσημα τη θέση της.

Ειδικότερα, ο Κάρολος Παπούλιας μιλώντας στους συνεργάτες του τους αποχαιρέτησε χρησιμοποιώντας τη λέξη «αντίο» και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, λέγοντας ότι είναι «η τελευταία χρονιά που βρίσκεται μαζί τους».

Στο άκουσμα της λέξης αυτής οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν τα σενάρια αφού η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει το Φεβρουάριο του 2015 και άρα προλαβαίνει και του χρόνου να κόψει την πίτα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε αμέσως μετά «να σβήσει τη φωτιά» και είπε στους δημοσιογράφους ότι «θα είμαι εδώ και τον Μάρτιο για να παραδώσω στο διάδοχό μου». Οι δημοσιογράφοι δοθείσης της ευκαιρίας συνέχισαν τη συζήτηση και ρώτησαν για το ενδεχόμενο εκλογών με τον Κάρολο Παπούλια να απαντά: «Να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, είναι αναγκαίο για να δώσουμε μια κλωτσιά στην τρόικα, όχι δεν προβλέπω εκλογές».

ΣΥΡΙΖΑ: Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της η Προεδρία της Δημοκρατίας

Τις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια σχολίασε με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από την Προεδρία της Δημοκρατίας «να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της».

«Τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν εκ μέρους του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κατά την καθιερωμένη κοπή της πίτας του Προέδρου, τροφοδοτούν συζητήσεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο προώρων εκλογών», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κάθε περίπτωση, η Προεδρία της Δημοκρατίας με επίσημο τρόπο καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της», κατέληξε.

«Ο Κάρολος Παπούλιας θα εξαντλήσει την θητεία του»

Άμεση ήταν η απάντηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην Κουμουνδούρου. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαντλήσει την θητεία του μέχρι το τέλος, τον Μάρτιο του 2015», δήλωσε πηγή της Προεδρίας της Δημοκρατίας.