Επίθεση εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων για το 2013 από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός στάθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού που ανήλθε στα 691 εκατ. ευρώ ή 0,4% του ΑΕΠ.

Ωστόσο το ΚΚΕ επισημαίνει ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα «φοροληστείας», «ισοπέδωσης μισθών και συντάξεων» και «σφαγής των δαπανών κοινωνικής πολιτικής».

«Τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών είναι τα αποτελέσματα της φοροληστείας, της ισοπέδωσης μισθών και συντάξεων, της σφαγής των δαπανών κοινωνικής πολιτικής, της τραγικής κατάστασης σε υγεία και εκπαίδευση», υπογραμμίζει ο Περισσός.

«Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ένα νέο “χρηματοδοτικό πρόγραμμα” για την ανάπτυξη ή ένα νέο “κούρεμα” του χρέους δεν θα οδηγήσουν στην ανακούφιση του λαού, γιατί είναι πολιτικές διαχείρισης υπέρ των μονοπωλίων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και επιλογών της ΕΕ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.