«Καλούμε όλους τους βουλευτές να σταματήσουν την έκπτωση της Δημοκρατίας», τονίζει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news», καλώντας τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εμποδίζουν με την ψήφο τους τους την έκπτωση της Δημοκρατίας και της κοινωνίας.

Ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τις δηλώσεις τους αναφορικά με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, (τον είχε χαρακτηρίσει εκπρόσωπο συμφερόντων), τονίζοντας πως αυτή η στάση αποτελεί «την τελευταία αμυντική κυβερνητική γραμμή απόγνωσης και τις είδαμε να επανέρχονται ως απρεπείς προκλήσεις λασπολογίας».

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Στην προσεχή Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ κορμό μιας νέας πλειοψηφίας, έχουμε δεσμευτεί ότι θα επαναφέρουμε το συνολικό ζήτημα της Εξεταστικής για το Μνημόνιο». Ενώ, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κίνηση των «58», ο Νίκος Βούτσης, τόνισε, χαρακτηριστικά, «έχει ισχυρούς πολιτικούς επικοινωνιακούς σπόνσορες, αλλά καμία κοινωνική γείωση. Όσοι τη συγκροτούν έχουν εγκλωβιστεί απολύτως μέσα σε ένα στερεότυπο».