Ευθεία επίθεση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, τον οποίο κατηγορεί ως υπεύθυνο διαρροών σε ελληνικές εφημερίδες, που διαστρέβλωσαν τις τοποθετήσεις της Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με non paper, στο οποίο τονίζει για τον κ. Βενιζέλο ότι «η αθλιότητά του δεν έχει όριο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η πρόεδρος Γκάμπι Τσίμερ έκανε σαφές στην τοποθέτησή της ότι πρέπει να γίνει και λογιστικός έλεγχος και «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας και προσθέτει. «Ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο μετά από αυτήν και της επετέθη αντιστρέφοντας τα λεγόμενά της.

Ως εκ τούτου, η πρόεδρος ξαναπήρε τον λόγο και επανέλαβε τη θέση της. Δεν μας εκπλήσσει η στάση του κ. Βενιζέλου. Η αθλιότητά του δεν έχει όριο. Η αγωνία του για πολιτική επιβίωση είναι απολύτως εξηγήσιμη αλλά και κακός σύμβουλος. Οι χειρότεροι φόβοι του θα επιβεβαιωθούν».

Το σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει. «Περιμέναμε, όμως, από δημοσιογράφους να επιβεβαιώνουν τα «αποκλειστικά» που τους διανέμουν κέντρα αναξιόπιστα και βυθιζόμενα. Αυτά τα κέντρα δεν μπορούν και στα media να κινούνται «υποβρυχίως». Ας το καταλάβουν γιατί γελοιοποιούνται».