«Η Ευρώπη δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο, είναι το κοινό μας πεπρωμένο», τόνισε ο πρωθυπουργός με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε.

«Προβλέπουμε να υπάρχει μια πολιτική για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων και κυρίως της λαθρομετανάστευσης», είπε ο Αντώνης Σαμαράς δίνοντας έμφαση στη γαλάζια ανάπτυξη μέσω των ευκαιριών που παρέχει η θάλασσα.

Ανέφερε μάλιστα ότι «Η κρίση που πέρασε η πατρίδα μας, μάς έκανε δυνατότερους. Και δυνατότερη θα γίνει και η Ευρώπη και την αξίζουν και οι λαοί της Ευρώπης», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα μίλησε για ισότητα και υποστήριξε ότι «πρέπει να αποσύρουμε τα στερεότυπα που υπάρχουν».

«Αποδείξαμε ότι μέσα σε μια τέτοια δυσκολία η Ευρώπη δουλεύει. Το ελπιδοφόρο μήνυμα ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Είναι το κορυφαίο κριτήριο για την επιτυχία της προσαρμογής», είπε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι: «Θα φανούν και χειροπιαστά στοιχεία ανάκαμψης μέσα στο εξάμηνο της προεδρίας». Έκανε ακόμη λόγο για μείωση της ανεργίας των νέων το επόμενο χρονικό διάστημα. «Οι Έλληνες επιχειρηματίες καλούνται να επενδύσουν» επεσήμανε ο Α. Σαμαράς.