Εκδήλωση με θέμα τις γυναίκες στην πολιτική οργανώνει το απόγευμα της Κυριακή 8 Μαρτίου (ανήμερα της «Ημέρας της Γυναίκας») ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Πολιτικοί του ωραίου φύλου με διαφορετικές αφετηρίες και θεσμικές ιδιότητες θα μοιραστούν με το κοινό που θα βρεθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τους προβληματισμούς, τις εμπειρίες και τις ιδέες τους.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου αλλά και η δήμαρχος του Άη Στράτη Μαρία Κάκαλη, που τυγχάνει να είναι και η μικρότερη σε ηλικία δήμαρχος της χώρας.

Με την κ. Κάκαλη ο υπουργός είχε συναντηθεί προ ημερών και τη διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την πρόσληψη δύο υπαλλήλων που είχε ζητήσει, για τις ανάγκες λειτουργικότητας του δήμου.