«Δεν υπάρχει περιθώριο για νέα μέτρα», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ» από όπου διευκρίνισε ότι «ο ΟΣΕ είναι ένα απαραίτητο μέτρο. Αν χαράτσια είναι περικοπές μισθών ή συντάξεων απαντώ ευθέως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο».

Παράλληλα, τόνισε για μία ακόμη φορά ότι δε θα απολυθούν εργαζόμενοι του ΟΣΕ, ούτε θα πωληθεί ο Οργανισμός. Όπως διευκρίνισε «το νομοσχέδιο προβλέπει σαφώς ότι θα δοθεί ένα πολύ μεγάλο πακέτο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όχι του ΟΣΕ… την εκμετάλλευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή σε αυτόν που λειτουργεί τα τραίνα , μπορεί να έχω μέσα και ιδιωτική συμμετοχή δεν το θεωρώ κακό».

Μιλώντας για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ ο Χρήστος Πρωτόππας εμφανίστηκε ιδιαίτερα δεικτικός για τη λογική ότι «για όλα τα προβλήματα των ΔΕΚΟ φταίνε οι μισθοί των εργαζομένων. Είναι ένας από τους παράγοντες. Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες. Υπάρχει το θέμα της κακοδιοίκησης, για το οποίο φέρουμε κι εμείς την ευθύνη, για αυτούς που βάζουμε και δεν τους ελέγχουμε, υπάρχει το θέμα των ξεπερασμένων οργανισμών, υπάρχει το θέμα της αδιαφάνειας στις προμήθειες και στα στοκ, που ακούω για την ΕΘΕΛ. Υπάρχει το θέμα της κακής Οργάνωσης και των ξεπερασμένων αντιλήψεων στη λειτουργία των ΔΕΚΟ και της έλλειψης στρατηγικού σχεδίου. Είναι βεβαίως και ορισμένες κακές καταστάσεις που αφορούν τις λαϊκές συμβάσεις, ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό είναι ένα από τα πολλά. Δεν μπορούμε να βγαίνουμε και να λέμε ότι λύνω το θέμα χτυπώντας μόνο τον εργαζόμενο, γιατί μετά θα σου πει και ο άλλος: Γιατί; Η διοίκηση, δηλαδή, που τα έκανε μπάχαλο δεν φταίει σε τίποτα; Εδώ λοιπόν το νομοσχέδιου του κ. Ρέππα στον ΟΣΕ είναι ένα ισορροπημένο νομοσχέδιο, είναι ένα νομοσχέδιο που έχει και προοπτική και ισορροπία».