Οι βουλευτές δεν είναι χειροκροτητές ή επικυρωτές των νόμων που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, δηλώνει σήμερα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα του νέου φόρου ακινήτων. Δηλώνει υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης αλλά με διορθώσεις στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπως η μείωση των αντικειμενικών αξιών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζει μέσω της συνέντευξής της τη διαφωνία της με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, τονίζοντας ότι η υπερφορολόγηση καταστρέφει την οικονομία και μειώνει τα έσοδα του κράτους.

Σχολιάζει μάλιστα ότι από τις «επιδόσεις», όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, «αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή».

Παραδέχεται ότι «κανένας Έλληνας πολιτικός, είτε προέρχεται από πολιτική οικογένεια είτε όχι δεν είναι ‘αθώος του αίματος’ του ρουσφετιού». «Ο κρατισμός είναι ο κύριος παράγοντας που μεταφέρει το βάρος από την ιδιωτική οικονομία στα χέρια των γραφειοκρατών και, κατ’ επέκταση, των πολιτικών», τονίζει.

Για τη στυγερή δολοφονία των δύο νεαρών στο Νέο Ηράκλειο ο κ. Μπακογιάννη αναφέρει: «Δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει με την τρομοκρατία.Πρέπει όμως να σημειώσω με ικανοποίηση ότι σε αντίθεση με το παρελθόν η τρομοκρατία σήμερα αντιμετωπίζεται με ομόθυμη και ειλικρινή καταδίκη από όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος».