Ήταν αναμενόμενο ότι η αστυνομική επιχείρηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ θα προκαλούσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο.

Όταν στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Νίκος Βούτσης, που βρέθηκε από νωρίς το πρωί έξω από την ΕΡΤ, επικράτησε πολιτικός αναβρασμός…

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ από το έδρανο άρχισε να διαμαρτύρεται για τις αναφορές του. Και τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε: «Κ. Κωνσταντινόπουλε αν ξαναμιλήσετε για τον κ. Καλφαγιάννη. Σας μιλάω από το πρωί πρόσωπο με πρόσωπο και μου απαντάτε ότι είμαι ο κ. Καλφαγιάννης. Ηρεμήστε. Ηρεμήστε. Σας λέω για βουλευτές που επεδείκνυαν την ταυτότητά τους και μας έσπρωχναν με τις ασπίδες μιάμιση ώρα και δεν έχετε την τσίπα να πείτε “να το εξετάσουμε”», και πρόσθεσε «Λυπάμαι πάρα πολύ για το κατάντη σας. Δεν είστε συνιστώσα. Είστε γρανάζι αυτής της άθλιας ακροδεξιάς πολιτικής».

Νωρίτερα ο κ. Βούτσης είχε αναφέρει: «Όταν έχεις βουλευτική κάρτα, μπορείς να περνάς το δημόσιο δρόμο και να περπατάς. Ήμασταν στο δρόμο που περπάτησε ο Λαμπράκης πριν από 47 χρόνια και πουν τον άφησαν να περπατήσει. Ίσως να μη το γνωρίζετε. Λυπάμαι πάρα πολύ. Και εσείς κύριοι που είστε απόγονοι αυτής της μήτρας και της κουλτούρας και της παράδοσης, της πατριωτικής και της προοδευτικής. Μη σπεύδετε πάλι να μιλάτε. Μη σπεύδετε. Σε παράνομη τότε πορεία ειρήνης, στον κόμβο των Αμπελοκήπων και πιο πάνω ο Λαμπράκης και δύο συνοδοί του τον άφησαν να περάσει».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ