Απόλυτα σύμφωνο βρίσκουν τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη τα περί καλύτερου ελέγχου των αρμών της εξουσίας κατά τη «δεύτερη φορά Αριστερά» όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο νούμερο δύο τη τάξει του κόμματος «οι θεσμοί και οι αρμοί τους, αποτυπώνουν τους συσχετισμούς. Συμφωνώ 100% με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Για παράδειγμά η κ. Κατσέλη ήταν πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και έφυγε κατ’ απαίτηση των θεσμών επειδή ήταν πρώην πολιτικό πρόσωπο. Στην Τράπεζα της Ελλάδας, επικεφαλής είναι ο κ. Στουρνάρας, επίσης πολιτικό πρόσωπο. Εκεί ποια αντίληψη μπήκε πάνω από τους θεσμούς και έμεινε στη θέση του;».

Πρόσθεσε δε πως «είναι άλλο πράγμα η κυβέρνηση και άλλο η εξουσία. Προφανώς και δεν υπάρχει μόνο η κυβέρνηση όταν μιλάμε για εξουσία. Υπάρχουν τα οικονομικά κέντρα εξουσίας και ισχύος, υπάρχουν οι θεσμοί. Όταν λέμε όταν ο λαός ψήφισε μια κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι αυτομάτως – και σωστά με βάση τη δημοκρατίας μας – αυτή έχει στο τσεπάκι της όλες τις φανερές και θεσμικά διαμορφωμένες εξουσίες».