Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε επιτέθηκε σήμερα στη Ν.Δ. για τις ΔΕΚΟ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να γυρίσει στα ίδια, όταν οι ΔΕΚΟ έγιναν «θάλαμοι» υποδοχής ρουσφετιών, ειδικά από τη Ν.Δ. και έχουν μετατραπεί σε «μαύρες τρύπες» που πέφτει δημόσιο χρήμα χωρίς να υπάρχει κέρδος. Τις παθογένειες που έχουμε ως πολιτική δράση τις έχουμε παραδεχτεί πολλές φορές. Η Ν.Δ. έδωσε σημεία αριστείας γι’ αυτή την πελατειακή λογική, είπε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι κανένας απλός εργαζόμενος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ότι σκοπός είναι να μη χάσει κανείς τη δουλειά του και ότι ειδικά για τον ΟΣΕ υπάρχει η διαδικασία των μετατάξεων.

Ακόμη, τόνισε ότι τα «σωστά» εργασιακά δικαιώματα με λογικές αμοιβές, όχι όπως αυτές είναι σήμερα, δεν πρόκειται να τα χάσουν οι εργαζόμενοι.

Σχετικά όμως με τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είπε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και ότι οι τακτικές αποδοχές θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο χωρίς τις δευτερεύουσες αποδοχές που ανεβάζουν τη συνολική αμοιβή των εργαζόμενων αυτών.

Σε ό,τι αφορά στην αμφισβήτηση των στοιχείων για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι τα στοιχεία της ειδικής γραμματείας είναι αξιόπιστα και ότι όποιος έχει να αντιτείνει με στοιχεία κάποια άλλη κατάσταση, μπορεί να τα φέρει στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της αντιμνημονιακής τακτικής που αναπτύσσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η Ν.Δ., τακτική, όπως είπε, που έχει επιλεγεί «με στόχο να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα παντελώς ψεύτικο δίλημμα, αυτό της αναγκαιότητας και μη του μνημονίου», έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση εκλογικά δεν ανησυχεί για τίποτα και πως εκείνο που θέλει είναι η προάσπιση της μεγάλης επανάστασης του «Καλλικράτη».

Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι η ΝΔ απορρίπτει το μνημόνιο προτείνοντας «το περίφημο πλέον μείγμα πολιτικής με τη γνωστή μαγική συνταγή εξάλειψης του ελλείμματος και μάλιστα χωρίς θυσίες του ελληνικού λαού», κάτι που χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη απόπειρα εξαπάτησης της νοημοσύνης των πολιτών» και με το οποίο ο κ. Σαμαράς δεν πείθει ούτε το ίδιο το κόμμα του.

Σχετικά με την απουσία του Π. Φασούλα από το ψηφοδέλτιο του κ. Σγουρού και για το αν προβληματίζει την κυβέρνηση ότι θα στηρίξει το Γ. Δημαρά, ανέφερε ότι για όλες τις αποφάσεις του κόμματος υπάρχει αιτιολογία και πως «το μόνο που μας προβληματίζει είναι να πετύχει ο Καλλικράτης».

Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Αττικής Κ. Παπαντωνίου σε κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι όταν υπάρχει δράση κάποιων ατόμων, ειδικά συνδικαλιστών, υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις από το ρόλο που εκπροσωπούν και σημείωσε ότι προφανώς πληροί τα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι επιλογές των υποψηφίων.

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε μόνο για ανακοινώσεις για τον εξορθολογισμό των ΔΕΚΟ. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χτες για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ και σημείωσε ότι πάντως οι αποφάσεις θα ληφθούν με τα ίδια κριτήρια που βάζει η κυβέρνηση και για τον ΟΣΕ, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά δικαιώματα.