Γιατί ψήφισε «παρών» σε μία από τις δύο κατηγορίες στην άρση της ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου εξήγησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Βασίλης Καπερνάρος.
 
Όπως είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, νομικοί και συμβολικοί ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν να κάνει αυτή την κίνηση.

«Οι βουλευτές είναι ανενημέρωτοι. Εάν είναι οι βουλευτές ανενημέρωτοι, να ψηφίζουν ότι θέλει η Επιτροπή Δεοντολογίας. Εγώ δεν ψηφίζω ό,τι θέλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Έβαλα μόνο παρών στην κατηγορία της στάσης για να διαμαρτυρηθώ».

Πάντως, όταν ο Γιώργος Παπαδάκης του ζήτησε να σχολιάσει τις απόψεις συναδέλφων του που ήθελαν κάποιους να προβαίνουν σε διαφορετική από την γραμμή κίνηση, είπε μεταξύ άλλων ότι: «οι βουλευτές δεν έχουμε γνώμη, δεν μπορούμε να απαντήσουμε στον ελληνικό λαό που μας ρωτάει κάτι». Και τόνισε: «Είναι ψέμα ότι ο ναός της Δημοκρατίας είναι η Βουλή. Ναός της Δημοκρατίας είναι πια το Μαξίμου. Κυβερνούμαστε από την εταιρεία Σαμαράς-Βενιζέλος».

Και τόνισε: «Με ενδιαφέρει να έρχεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Να απαντάει στις ερωτήσεις των αρχηγών κομμάτων. Ο πρωθυπουργός συναγωνίζεται τον Γιώργο Παπανδρέου στις απουσίες».

Ανέφερε πάντως ότι αυτό που ενδιαφέρει τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η Δικαιοσύνη να εκπληρώσει το έργο της ανεπηρέαστη.