Συζήτηση και ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά στην αργία που θα μπουν οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν θα απογραφούν για το θέμα της κινητικότητας θα γίνει σήμερα στη Βουλή.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων πάντως φαίνονται αποφασισμένοι να εξαντλήσουν την προθεσμία του υπουργείου Παιδείας έως την Τρίτη 22 του μήνα προκειμένου να καταγραφούν. Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο θα πραγματοποιήσουν στις 12 πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Έως την ερχόμενη Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ Πανεπιστημίων πρέπει να συμπληρώσουν μόνοι τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοίμασε το υπουργείο Παιδείας και ανέβασε χθες το πρωί τα τυπικά τους προσόντα, προκειμένου να μοριοδοτηθούν και στη συνέχεια η τριμελής επιτροπή να συντάξει τη λίστα με τα 1.349 ονόματα που τελικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η πρόσκληση του υπουργείου αφορά στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Πατρών, Κρήτης και Θεσσαλίας. Οι διοικητικοί υπάλληλοι από την πλευρά τους τραβούν το σκοινί και συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους έως το τέλος της εβδομάδας.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι πρυτάνεις θα πάνε έως το ευρωκοινοβούλιο για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμιο με επικεφαλής τον προεδρεύοντα, πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο.