Κίνηση πανικού χαρακτηρίζει το Μαξίμου την «απειλή» παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σημειώνοντας ότι «ουσιαστικά πρόκειται για μια αμυντική κίνηση μπροστά στις αποκαλύψεις που έρχονται για το ναζιστική μόρφωμα». «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται» σημειώνει ανώτατο στέλεχος παρά τω πρωθυπουργώ.

Είναι το ίδιο στέλεχος που χθες αναλύοντας τα δεδομένα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που διενεργεί συνεχώς το Μαξίμου ενημέρωσε ότι στην περίπτωση επαναληπτικών συμπληρωματικών εκλογών στις 15 περιφέρειες λόγω παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής η ΝΔ θα βγει ενισχυμένη με τουλάχιστον 7-8 έδρες.

Πάντως παρά το ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν μπορεί ο Μιχαλολιάκος να πραγματοποιήσει την «απειλή» του (ήδη βουλευτές και στελέχη του τον κατηγορούν ότι τους σπρώχνει στη φυλακή για να διασωθεί ο ίδιος) το Μαξίμου εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα με τον Α. Σαμαρά να δέχεται εισηγήσεις ακόμα και για γενικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου συνυπολογίζουν την διαφαινόμενη δυναμική της ΝΔ ,την επανάκαμψη ψηφοφόρων από την Χρυσή Αυγή αλλά και το γεγονός ότι μια σειρά μέτρων δεν θα έχουν ξεδιπλωθεί μέχρι τότε.