Κι άλλο κρούσμα «καρφώματος» των παρανομιών στη Βουλή. Ο Έκτορας Νασιώκας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ξεκάθαρα στην Ολομέλεια ότι ο νόμος που ψήφισε η Βουλή για το κάπνισμα δεν εφαρμόζεται ούτε καν εντός των τειχών της…

Σύμφωνα πάντως με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, πρόσφατα έγινε έφοδος επιθεωρητή στο ναό της Δημοκρατίας, αλλά μάλλον δεν έπιασε ούτε… γόπα.

Επειδή πάντως η Βουλή είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, το ίδιο συνεπείς στη μη τήρηση του νόμου είναι οι καπνιστές σε όλη την επικράτεια. Το επιβεβαίωσε και ο κ. Τιμοσίδης, με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από τη τηλέφωνο καταγγελιών 1142.

Ο κ. Νασιώκας εντόπισε μια βασική πηγή του προβλήματος στη διάταξη που επιτρέπει το κάπνισμα σε νυχτερινά μαγαζιά άνω των 300 τ.μ. Περιέγραψε μάλιστα τα όσα έζησε σε γάμο που έγινε σε τέτοιο χώρο, όπου το τσιγάρο έδινε και έπαιρνε ενώπιον παιδιών και εγκύων.

Ο κ. Τιμοσίδης είπε πάντως ότι αύριο στο Ολυμπιακό χωριό θα γίνει η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για την αντιμετώπιση του καπνίσματος σε μικρή ηλικία.

Όσο για το «τσουχτερό» αλλά εύστοχο σχόλιο του κ. Νασιώκα για τις χρόνιες προσπάθειες απαγόρευσης του καπνίσματος στη χώρα μας, ότι δηλαδή «κάθε φορά που ψηφίζεται νόμος για την απαγόρευση του τσιγάρου, ή αλλάζει η κυβέρνηση, ή αλλάζει ο υπουργός», ελπίζουμε ότι δεν τρόμαξε τον «πρωτάρη» υφυπουργό.